Δικαιώματα έχουν όλοι εκτός από τους... χοντρούς

Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν παρακολουθώ εδώ και αρκετά χρόνια τα ελληνικά reality. Δεν θέλω, δεν τα αντέχω και γενικότερα δεν! Παρόλα αυτά, σε όλα τα ελληνικά sites παίζουν ανά διαστήματα θέματα για αυτά και έτσι κάποιες τάσεις μπορώ να τις καταλάβω. Σήμερα το πρωί λοιπόν το μάτι μου έπεσε σε μια είδηση σχετική με μια εύσωμη κοπελιά με μπλε μαλλιά από το reality μοντέλων.

Η ίδια λοιπόν κλαίγοντας αποκάλυψε πως έχει υποστεί bullying όταν ήταν μικρότερη λόγω του βάρους της. "Σιγά" σκέφτηκα, όλοι όσοι είμαστε λίγο περισσότερο "τσουπωτοί" τα έχουμε ζήσει αυτά και στη σημερινή κοινωνία τα πράγματα δεν θα είναι έτσι, παρά τα όσα σχετικά βλέπω καθημερινά όντας εύσωμος.

Βλέπω λοιπόν στα σχόλια του κοινού κάτω από την είδηση πολύ γνωστού site πράγματα και απόψεις που με κάνουν να ντρέπομαι! Ο πρώτος υποστηρίζει πως οι "χοντροί" θα πρέπει να επιβλέπονται από το κράτος, γιατί αρρωσταίνουν πιο εύκολα από τους άλλους και επιβαρύνουν το σύστημα υγείας! Ναι ρε παιδιά, αν έχετε το Θεό σας, αυτό υποστήριξε αυτός ο εξαιρετικός κύριος! Ο άλλος είπε ότι το λίπος της έχει κάψει τον εγκέφαλο. Ο τρίτος ανέφερε πως δεν είναι δυνατό να προβάλουμε πρότυπα που κάνουν κακό στον κόσμο.

Όχι παιδιά... Όλα αυτά δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. Ζούμε σε έναν παράλογο κόσμο, ο οποίος προσπαθεί να στέκεται στο πλευρό των μεταναστών, διαφημίζει παντού τον σωστό τρόπο με τον οποίο πρέπει να συμπεριφέρεται ο καθένας σε ανθρώπους διαφορετικής εθνότητας και κουλτούρας (και στην πλειονότητα των περιπτώσεων πολύ σωστά κάνει), ενώ την ίδια ώρα δαιμονοποιεί τον κάθε "χοντρό".

Ακόμη και σε σειρές που είχαν ως βασική τους ιδέα την αγάπη προς τη διαφορετικότητα. Στο Singles για παράδειγμα ο ρόλος του Μπίλι (αν θυμάμαι καλά τον ρόλο ενσάρκωνε ο εξαιρετικός Σωκράτης Πάτσικας) ήταν ένας ρόλος γλυκούλη χοντρούλη ο οποίος μετά από κάθε δύο ατάκες έδειχνε πόσο πολύ πεινάει, ενώ και στο Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο υπήρχε ο ρόλος της γεματούλας, η οποία σκεφτόταν μόνο το φαγητό σε ένα ρεσιτάλ προοδευτισμού, σε μια σειρά που είχε να το λέει για τις προοδευτικές της ιδέες!

Ας μην το πάμε μακρυά. Λίγα έχει ακούσει για το σώμα της η Μαρία Κορινθίου; Και μιλάμε για μια από τις πιο όμορφες γυναίκες στην Ελλάδα. Τι έγινε πέρυσι με την Σίσυ Χρηστίδου και όλα όσα ακούστηκαν για το βάρος της; Αλήθεια, γιατί οι τηλεοράσεις μας έχουν γεμίσει με ανορεξικές και αναβολιασμένους; Αυτοί δηλαδή είναι τα πρότυπα που πρέπει να περάσουν στη νεολαία;

Κυριάκος Ζαράνης

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments