ΕΛ.ΠΕ: Νέος πρόεδρος ο Γιάννης Παπαθανασίου

by Γιάννης Διαμάντης

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου είναι ο νέος πρόεδρος στα Ελληνικά Πετρέλαια. Παράλληλα, νέος CEO στην εταιρεία αναλαμβάνει ο Ανδρέας Σιαμίσης, ο οποίος ήταν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σημειώνεται ότι «το Ελληνικό Δημόσιο με την από 1η Αυγούστου 2019 επιστολή των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γνωστοποίησε, σύμφωνα με το άρθρο 20 του Καταστατικού της Εταιρείας, τον διορισμό των παρακάτω μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου:

1. Ιωάννη Παπαθανασίου
2. Γεώργιου Αλεξόπουλου
3. Μιχαήλ Κεφαλογιάννη
4. Αλέξανδρου Μεταξά
5. Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου
6. Λουκά Παπάζογλου
7. Αλκιβιάδη Ψάρρα

Η επιθυμία είναι ο Ιωάννης Παπαθανασίου να εκλεγεί ως μη εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Ανδρέας Σιάμισιης ως Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας.

Τα ανωτέρω μέλη αντικαθιστούν τους συμβούλους που είχαν διορισθεί από το Ελληνικό Δημόσιο.

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την συγκρότησή του σε Σώμα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019».

Πλέον, προτεραιότητα θα δοθεί στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΠΕ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του κ. Σπύρου Λάτση και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη περιελάμβανε, εκτός από το Ελληνικό, την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, διότι το προηγούμενο σχέδιο πώλησης της Paneuropean και του δημοσίου δεν προχώρησε.

Η Paneuropean κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό στην εταιρεία (45,5%), ενώ το δημόσιο κατέχει μικρότερο (35,5%).

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments