Ο Μητσοτάκης έκανε τον απολογισμό των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης του

by Δημήτρης Κυριακού

Απολογισμό του κυβερνητικού έργου για τις πρώτες 100 ημέρες έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμεύθηκε ότι θα είναι πιο τακτικές οι συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Κάνοντας μια αναδρομή για όσα έχουν γίνει από τις εκλογές και μετά, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτεί στο Κοινοβούλιο. Ταυτόχρονα, όμως, έχει χρέος να «βουλεύεται» και να «διαβουλεύεται». Να σκέπτεται και να συνθέτει απόψεις. Γι΄ αυτό και μόνο μέσα σε τρεις μήνες και σε 11 νομοθετικές πρωτοβουλίες, έγιναν δεκτές 21 τροπολογίες. Ενώ, στον κοινοβουλευτικό διάλογο, ενσωματώθηκαν δεκάδες προτάσεις άλλων κομμάτων που δεν προβλέπονταν στις αρχικές ρυθμίσεις. Κάτι που αποδεικνύει ότι, για εμάς, η Βουλή δεν αποτελεί βραχίονα της κυβέρνησης. Δεν εντάσσεται στη λειτουργία της. Tην πλαισιώνει. Δεν την υπηρετεί. Αλλά συνομιλεί μαζί της!»

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα όσα έγιναν την Τρίτη στην Βουλή με την σύσταση Προανακριτικής και στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Θα χρειαστούν, αρκετό καιρό μέχρι να αντιληφθούν γιατί η Κυβέρνηση, σεβόμενη το Σύνταγμα, άφησε στη Βουλή την πρωτοβουλία στην υπόθεση Novartis. Διότι, δυστυχώς, εκείνοι που, ως κυβέρνηση χθες, προανήγγειλαν δήθεν πολιτικά σκάνδαλα, προαποφάσιζαν διώξεις και επιστράτευαν ψευδομάρτυρες, δεν αντιλαμβάνονται ότι κάτι άλλαξε στην Ελλάδα. Και αυτοί που με θράσος έστηναν 10 κάλπες στη Βουλή για να σπιλώσουν αντιπάλους, δεν συνειδητοποιούν ότι τώρα υπάρχει μία κυβέρνηση που δεν παρεμβαίνει ούτε στα καθήκοντα του Κοινοβουλίου, ούτε της Δικαιοσύνης. Ελπίζω μόνο να το καταλάβουν τουλάχιστον μέσα σε αυτήν την τετραετία».

Ο απολογισμός των 100 πρώτων ημερών

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον δανεισμό για πρώτη φορά της Ελλάδας με αρνητικό επιτόκιο. «Η χώρα δανείστηκε πρόσφατα με επιτόκιο μόλις 1,5% όταν τον Μάρτιο η προηγούμενη κυβέρνηση δανείστηκε με 3,9%. Και μάλιστα, τώρα, το διεθνές ενδιαφέρον ήταν από ποιοτικούς, θεσμικούς επενδυτές οκταπλάσιο του προσφερόμενου ποσού. Πριν λίγα λεπτά πληροφορήθηκα ότι η Ελληνική Δημοκρατία για πρώτη φορά στην ιστορία της εξέδωσε έντοκα γραμμάτια με αρνητικό επιτόκιο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας τον απολογισμό των 100 πρώτων ημερών είπε: «…Μειώσαμε αμέσως κατά 22% μεσοσταθμικά τον ΕΝΦΙΑ -νωρίτερα από όσο είχαμε υποσχεθεί- για να ανακουφίσουμε τα νοικοκυριά παντού στην Ελλάδα. Και ήδη στο σχέδιο του Προϋπολογισμού, ο φορολογικός συντελεστής για τα χαμηλά εισοδήματα πέφτει από το 22% στο 9%. Στις επιχειρήσεις, από 28% στο 24%. Και στα μερίσματα, από 10% στο 5%. 

 

Διαβάστε περισσότερα στο www.crashonline.gr

 

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments