ΗΠΑ: «Βολές» του Τζίμι Κάρτερ εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ

by Γιάννης Διαμάντης

Τα βέλη προς τον Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις συνομιλίες του με τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με στόχο την εμπλοκή του υιού του Τζο Μπάιντεν έστρεψε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ.

Σε συνέντευξή του στο MSNBC, ο κ. Κάρτερ αναφέρθηκε στον κ. Τραμπ, ζητώντας του να «πει την αλήθεια,έτσι για αλλαγή».

Ταυτόχρονα, ο βετεράνος πολιτικός είπε ότι «αν τα γεγονότα αποκαλύψουν έναν αυξανόμενο αριθμό πραγμάτων που έχει πραγματικά κάνει, τότε βεβαίως είναι δυνατή η παραπομπή του και είναι δυνατή η καθαίρεσή του από το αξίωμα».

Ακόμα, ο ίδιος σημείωσε πως οι Αμερικανοί αναμένουν εξηγήσεις από τον νυν Πρόεδρο.  «Αυτό είναι μια παρέκκλιση από όσα είθισται να γίνονται, μια παρέκκλιση από αυτό που ο αμερικανικός λαός περιμένει. Αυτό από μόνο του πρόκειται να είναι…ακόμη ένα αποδεικτικό στοιχείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κάρτερ διετέλεσε Πρόεδρος των ΗΠΑ κατά την τετραετία 1977-1981. Στις προεδρικές εκλογές του 1977 είχε επικρατήσει επί του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, Τζέραλντ Φόρντ. Το 1979 αντιμετώπισε την κρίση της ομηρίας των αμερικανών διπλωματών στο Ιράν, κατά την περίοδο της Ισλαμικής Επανάστασης. 

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments