Χατζηδάκης: Την Δευτέρα το σχέδιο διάσωσης για την ΔΕΗ

by Γιάννης Διαμάντης

Στο «καυτό» θέμα της ΔΕΗ αναφέρθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΙ ο Υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Ο κ. Χατζηδάκης αποκάλυψε ότι την Δευτέρα θα παρουσιαστεί το σχέδιο σωτηρίας της επιχείρησης.

Αρχικά, ξεκίνησε λέγοντας πως «Μπορεί να υπάρξει λύση καλής και κακής ΔΕΗ; Κάτι τέτοιο θα κόστιζε πέντε δισεκατομμύρια. Πού θα τα βούμε; Πουθενά. Δεν υπάρχει μεγάλη και μικρή ΔΕΗ, δεν υπάρχει καλή και κακή, δεν υπάρχει στρατηγικός επενδυτής. Πρέπει να πάμε σε λύση σωτηρίας για τη ΔΕΗ πολυπαραγοντική. Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη ΔΕΗ».

Κατόπιν, πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει μαγική λύση, δεν είμαι ταχυδακτυλουργός. Η εταιρεία είναι αυτοπαγιδευμένη. Έχει ζητήσει κατ΄επανάληψη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυξήσεις στα τιμολόγια. Όμως, έτσι, θα χάσεις πελάτες που θα πάνε στους ανταγωνιστές. Αυτό πληρώνουμε. Το σχέδιο θα είναι τελείως ξεκάθαρο τη Δευτέρα το απόγευμα».

Ερωτώμενος σε σχέση με το σχέδιο σωτηρίας, ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε τα εξής: «Δεν θέλω να πανικοβάλλω τον κόσμο, αλλά έχουμε διακοπές, τη μέρα που ορκίσθηκα, είχαμε διακοπή».

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που δεν προχώρησε το σχέδιο της «μικρής ΔΕΗ». Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι οι περισσότερες εκ των οφειλών της εταιρείας προέρχονται από 60.000 «καταναλωτές που δεν είχαν ενοχληθεί».

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments