Χατζηδάκης: Με ορίζοντα τριετίας το πρόγραμμα διάσωσης της ΔΕΗ

by Γιάννης Διαμάντης

Την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει εισέλθει η ΔΕΗ περιέγραψε ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι σχεδιάζεται πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου από την επιχείρηση. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν μιλάμε για εργαζόμενους που βρίσκονται προ της σύνταξης και περιμένουν να πάρουν και ένα πακέτο. Δεν μιλάμε γι' αυτό». Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η διαδικασία έχει τριετή σχεδιασμό.

Ακόμα, σημείωσε ότι «η ΔΕΗ θα εξακολουθήσει να έχει χρέη που θα αντιμετωπισθούν - για παράδειγμα από τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ από την οποία περιμένουμε ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσό. Δεν θέλω να κάνω τον Αϊ Βασίλη. Θέλω στις 24 Σεπτεμβρίου να μην έχουμε θέμα με τον ορκωτό λογιστή. Θα κάνουμε οτιδήποτε απαιτείται για να σωθεί η ΔΕΗ».

Σχετικά με το ενδεχόμενο διενέργειας εξεταστικής επιτροπής για την ΔΕΗ, ο αρμόδιος Υπουργός επεσήμανε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη θέση του κατηγορούμενου και όχι του κατηγόρου και αν υπάρχουν θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη θα πάνε στη Δικαιοσύνη».

Αναφορικά με την αύξηση στα τιμολόγια, ο ίδιος είπε μεταξύ άλλων: «Τα μέτρα τα οποία λαμβάνουμε υπολογίζαμε ότι θα ήταν τελείως ουδέτερα για τον καταναλωτή λόγω μείωσης του ΦΠΑ και του ΕΤΜΕΑΡ. Ωστόσο, πρέπει να μειωθεί και η έκπτωση συνέπειας. 2,5 ευρώ το μήνα θα επιβαρυνθεί κάθε νοικοκυριό. Αυτό είναι το κόστος για τον καταναλωτή για τη διάσωση της ΔΕΗ. Το Κοινωνικό Τιμολόγιο μένει ως έχει και ενισχύονται οι άνθρωποι που έχουν αναπνευστικά προβλήματα».

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε την καθιέρωση εκπτωτικών πακέτων για τους πελάτες της ΔΕΗ στα πρότυπα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

 

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments