Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα αποσυρθεί συνολικά το Δημόσιο από τα ΕΛ.ΠΕ.

by Γιάννης Διαμάντης

Τα «πυρά» του προς τον ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την υπογραφή των συμβάσεων για τους υδρογονάνθρακες.

Κατά την ομιλία του στη Βουλή ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις συμβάσεις που υπογράφηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, επικρίνοντας την νυν άποψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρχικά, ανέφερε ότι  «έγγραφο που έχω στην διάθεσή μου αναφέρει σε σχέση με τα ΕΛΠΕ: «επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των ελληνικών αρχών» – δηλαδή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – «και των θεσμών ότι το ΤΑΙΠΕΔ λαμβάνει εντολή να ερευνήσει τις επιλογές ιδιωτικοποίησης».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «αυτά συμφωνήσατε και σήμερα τα καταγγέλλετε. Καταγγέλλετε τους εαυτούς σας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Bloomberg είπε αυτό που λεει η δική σας συμφωνία. Ότι ερευνούμε τις επιλογές ιδιωτικοποίησης. Είναι δέσμευση της κυβέρνησης ότι προχωράμε προς την κατεύθυνση που εσείς συμφωνήσατε. Εξετάζει το ΤΑΙΠΕΔ όλες τις επιλογές και θα ληφθούν αποφάσεις προς το συμφέρον του λαού».
 
Αναφορικά με την συμμετοχή του Δημοσίου στα ΕΛ.ΠΕ., ο αρμόδιος Υπουργός επεσήμανε: «Βγάλατε συμπέρασμα ότι το Δημόσιο θα αποσυρθεί από τα ΕΛΠΕ σε σχέση με τις γεωτρήσεις. Δεν υπάρχει αυτό», για να συμπληρώσει: «Εμείς δεν έχουμε πρόθεση να αποσύρουμε το Δημόσιο συνολικά από τα ΕΛΠΕ».
Τέλος, απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε: «Xρειάζεστε ομαδική ψυχοθεραπεία σε σχέση με τις τοποθετήσεις σας. Δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτό. Σας εκθέτει αυτή η συμπεριφορά και δημιουργεί εικόνα ιλαρότητας».

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments