Χατζηδάκης: Φοβάμαι για μπλακ άουτ στη ΔΕΗ

by Δημήτρης Κυριακού

Τον φόβο και την ανησυχία του ότι μπορεί να υπάρξει ένα γενικό μπλάκ άουτ στη ΔΕΗ εξέφρασε με δηλώσεις του στην εκπομπή  «Καλημέρα» του ΣΚΑΙ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης αποκάλυψε ότι το μεγάλο πρόβλημα αποτελούν οι περίπου 60.000 καταναλωτές υψηλού εισοδήματος που χρωστούν συνολικά 800 εκατ. ευρώ στην Επιχείρηση και αυτός είναι ακριβώς ο στόχος της κυβέρνησης και της νέας ηγεσίας της ΔΕΗ, δηλαδή να λυθεί και να διευθετηθεί αυτό το θέμα. «Υπάρχει η θεωρία σε πολλά μέσα ενημέρωσης ότι οι φτωχοί χρωστούν στη ΔΕΗ, προφανώς και πολλοί φτωχοί χρωστούν στη ΔΕΗ, αλλά η κατεύθυνσή μας είναι να μην υπάρχει πίεση σε αυτούς, αλλά θα υπάρχει πίεση σε αυτούς που παριστάνουν τους φτωχούς αλλά δεν είναι»,  σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός και συμπλήρωσε «έχει διαμορφωθεί μια κουλτούρα μη πληρωμών. Έχουν κρυφτεί στους πραγματικούς φτωχούς και άνθρωποι που μπορούν να πληρώνουν».

Αναφερόμενος στα εργοστάσια λιγνίτη, ο κ. Χατζηδάκης αποκάλυψε ότι για το ελληνικό κράτος θα ήταν καλύτερα να είχε αποφασίσει να κλείσει τα εργοστάσια αυτά και να συνεχίσει να πληρώνει τους εργαζόμενους γιατί σε αυτή τη περίπτωση σύμφωνα με υπολογισμούς θα του κόστιζαν λιγότερο.


 

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments