Υπέρ της επέκτασης των κυρώσεων κατά της Τουρκίας τάχθηκε ο Τσίπρας

by Δημήτρης Κυριακού

Να ενισχυθούν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη με τους δημάρχους Έβρου και Ροδόπης με θέμα τις εξορύξεις χρυσού, επεσήμανε για τις προκλήσεις της Άγκυρας «Η κυβέρνηση πρέπει να αποκτήσει δύναμη φωνής και πυγμή, που δεν έχει, και στρατηγική. Χρειαζόμαστε εθνική στρατηγική και συμμαχίες για να αποτρέψουμε παρόμοιες ενέργειες», ενώ ζήτησε το επόμενο διάστημα πρέπει να συγκληθεί το Συμβούλιο Εθνικής Πολιτικής και να συζητηθούν αυτά και σταματήσει η πολιτική αδράνειας, η πολιτική του κατευνασμού των γειτόνων μας.

«Να επαναφέρουμε τον λόγο μας και τη δράση μας στο πλαίσιο της πολυδιάστατης και ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής που ασκήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, όταν πήραμε μία σειρά από θετικές αποφάσεις και από το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ, όπως οι κυρώσεις για την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, κυρώσεις που πρέπει να επεκταθούν δυστυχώς από ότι φαίνεται και όσον αφορά την παραβατική δραστηριότητα της Τουρκίας νοτίως της Κρήτης» σχολίασε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

 Ο κ. Τσίπρας ακόμα τόνισε πως η μονομερής ενέργεια της Τουρκίας σε συνεννόηση με την τωρινή κυβέρνηση της Λιβύης να προχωρήσει σε μία ανυπόστατη συμφωνία πέρα και έξω από κάθε έννοια διεθνούς δικαίου μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχει στο εγγύς μέλλον και κατέληξε για το θέμα αυτό «Επιβεβαιώνεται η πρόβλεψή μας: Έχουμε ενέργειες εις βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων ενώ δεν έχουμε καμία εξέλιξη όσον αφορά την σωστή τήρηση της ευρωτουρκικής συμφωνίας».

Όσον αφορά στο φλέγον θέμα του μεταναστευτικού- προσφυγικού ο 45χρονος πολιτικός ανέφερε πως «το προσφυγικό, μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα το οποίο ήρθε για να μείνει, δεν είναι ένα συγκυριακό πρόβλημα», επικρίνοντας τη κυβέρνηση ότι επιδίδεται σε επικοινωνιακού χαρακτήρα προσεγγίσεις για το θέμα αυτό και πως τους τελευταίους 5 μήνες διογκώθηκε το πρόβλημα.

 «Απαιτείται στρατηγική, σχεδιασμός, ετοιμότητα και κυρίως απαιτείται μία πιο ορθολογική αντιμετώπιση χωρίς ιδεοληψίες και χωρίς εντάσεις, που μόνο αρνητικό αντίκτυπο μπορεί να έχουν στις τοπικές κοινωνίες», κατέληξε.

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments