Κ. Χατζηδάκης: Οι τρεις λόγοι που έφεραν τις διακοπές ρεύματος

by Δημήτρης Κυριακού

Εξήγηση για τις διακοπές ηλεκτροδότησης σε διάφορα σημεία της χώρας έδωσε ο Κωστής Χατζηδάκης σε δυο ραδιοφωνικούς σταθμούς, τον ΣΚΑΙ 100,3 και τα Παραπολιτικά 90,1.

Ο υπουργός απέδωσε το πρόβλημα σε τρεις παράγοντες που κατά τη γνώμη του συνέβαλλαν καθοριστικά στο να συμβούν οι διακοπές αυτές. Η κακοκαιρία, το οδικό δίκτυο πού έχει παλιώσει καθώς και η έλλειψη επενδύσεων στην εταιρεία ήταν κατά τη γνώμη του οι κυριότερες αιτίες. 

«Όταν έχουμε κακοκαιρία προφανώς παντού, σε όλον τον κόσμο, έχουμε προβλήματα. Στην Ελλάδα επίσης, το 90% του δικτύου είναι εναέριο και ως εκ τούτου αυτός είναι ένας παράγοντας επιβάρυνσης», τόνισε χαρακτηριστικά, δίνοντας παράλληλα και τα συγχαρητήρια στους τεχνικούς της ΔΕΗ «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και τις συνεργαζόμενες με το ΔΕΔΔΗΕ εταιρείες, αλλά κυρίως τους εναερίτες του ΔΕΔΔΗΕ, διότι πρέπει να λέμε ευχαριστώ στους ανθρώπους που βοηθάνε, που ανέβαιναν με τα χιόνια και με τη θύελλα πάνω στις κολώνες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Αυτά να τα λέμε, μην λέμε μόνο τα κακά», σημείωσε με νόημα. Όπως είπε ο ΔΕΔΔΗΕ έχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια μέσα σε αντίξοες συνθήκες και αυτό δεν πρέπει να υποτιμάται.

«Είναι προφανές ότι όταν δεν επενδύεις επί χρόνια και αφήνεις μια επιχείρηση να απαξιώνεται, τελικά έχεις και τέτοιου είδους προβλήματα. Θα έπρεπε να γίνονται επενδύσεις ετησίως στον ΔΕΔΔΗΕ πάνω από 200 εκατ., όλα τα τελευταία χρόνια γίνονταν γύρω στα 130 εκατ., το πολύ 150 εκατ. Αυτό, λοιπόν, κάπου αντανακλάται και αντανακλάται σε αυτές τις περιπτώσεις», κατέληξε. 

 

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments