Κ.Χατζηδάκης: Παρέμβαση τρίτης χώρας, θερμό επεισόδιο ή προσφυγή στη Χάγη οι επιλογές στα ελληνοτουρκικά

by Δημήτρης Κυριακού

Θέση για το τι επιλογές θεωρεί ότι υπάρχουν για το μέλλον στις ελληνοτουρκικές σχέσεις πήρε ο Κωστής Χατζηδάκης με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι υπάρχουν τρεις επιλογές σε αυτό το σκηνικό που επικρατεί τον τελευταίο καιρό με την Τουρκία. Πρώτη επιλογή κατά τον ίδιο είναι Τρείς επιλογές σε ότι αφορά στην τουρκική προκλητικότητα, εκτιμά ότι υπάρχουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News".

Συγκεκριμένα, παραθέτει ως πρώτη επιλογή την «μεσολάβηση τρίτης χώρας ως "χωροφύλακα" για να αποτραπούν τα χειρότερα» αμφιβάλλοντας όμως αν αυτό μπορεί να συμβεί στην παρούσα φάση. Ως δεύτερη επιλογή πιστεύει ότι μπορεί να είναι- το απεύχεται- θερμό επεισόδιο εκτιμώντας ότι «μπορούμε να κερδίσουμε», επισημαίνοντας όμως πως «σε μια περίοδο που προσπαθούμε να βγούμε από την οικονομική κρίση ο αντίκτυπος ενός τέτοιου συμβάντος θα μας οδηγήσει προς τα πίσω». Τέλος τρίτη επιλογή κατά τον υπουργό είναι η λύση της Χάγης «η διαιτησία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης», όπως ανέφερε.

Σε κάθε περίπτωση έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην ελληνική διπλωματική στρατηγική καθώς αυτή στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο «Δεν έχουμε συνεπώς κανένα λόγο να είμαστε ηττοπαθείς. Από εκεί και πέρα, όποιος έχει τέταρτη λύση, παρακαλώ να την προτείνει» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδάκης.

Σε σχετική ερώτηση για τη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τόνισε χαρακτηριστικά ότι αυτό «νοσεί και χρειάζεται μαχαίρι», αλλά η αντιμετώπιση της κατάστασης στο ποδόσφαιρο κατά την άποψή του είναι η τελευταία προτεραιότητα, καθώς τα ζητήματα υγείας και Παιδείας και η κατάσταση της οικονομίας της χώρα και οι προοπτικές της είναι μείζονα ζητήματα.

Όσον αφορά σε ένα θέμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την απολιγνιτοποίηση είπε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να παραμείνει εν λειτουργία μόνο μια λιγνιτική μονάδα ως το 2023 και να πετύχουμε την πλήρη απολιγνιτοποίηση μέχρι το 2028» κατέληξε.

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments