Προσφυγή στη Χάγη για Τουρκία. Ή τώρα ή ποτέ!

by Δημήτρης Κυριακού

Μεγάλο θέμα είναι αυτό που ανέδειξε σήμερα η Real News. Η εφημερίδα επικαλείται τοποθετήσεις κορυφαίων διπλωματών της Ε.Ε οι οποίοι και έχουν κάνει γνωστή την πρόθεσή τους να στηρίξουν την Ελλάδα σε περίπτωση που η τελευταία απαντήσει δυναμικά δια της διπλωματικής οδού και κάνει προσφυγή κατά της Άγκυρας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης!

Θεωρώ ότι ύστερα από τόσα χρόνια προκλήσεων, παράνομων διεκδικήσεων, εκβιασμών (μέσω του Μεταναστευτικού) και άλλων δεινών από τη γείτονα χώρα- με τελευταίο κρούσμα την μονομερή ανακήρυξη της ΑΟΖ της με τη Λιβύη- είναι η ώρα η Αθήνα να περάσει στην διπλωματική επίθεση. 

Γιατί το πρώτο που σκέφτεται κανείς εξαρχής στη διεθνή διπλωματία είναι η διάθεση και η θέληση να εξαντλήσεις τα περιθώρια διαλόγου σε επίσημο επίπεδο, προς επίτευξη κοινά αποδεκτών λύσεων με άλλες χώρες, αλλά το ταγκό πάντα θέλει δύο...

Όταν τα περιθώρια για διάλογο και λύσεις εξαντλούνται και έχει συντελεστεί μεγάλη προσπάθεια- πολλά χρόνια τώρα- από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις για επίτευξη φιλίας, συνεργασίας και ειρήνης στο Αιγαίο, χωρίς καμία ανταπόκριση από την άλλη πλευρά, δεν μένει παρά ο δρόμος της επίσημης καταγγελίας στο υψηλότερο διεθνές επίπεδο!

Όχι τίποτα άλλο, έτσι θα μετρήσει η Ελλάδα πόσους φίλους και συμμάχους έχει τελικά...

 

Δημήτρης Κυριακού

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments