Κόρμπιν: Brexit χωρίς συμφωνία θα σήμαινε «αντισυνταγματική κατάχρηση εξουσίας»

by Γιάννης Διαμάντης

Εναντίον ενός Brexit χωρίς συμφωνία τάσσεται ο Πρόεδρος των Εργατικών στην Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν. Όπως είπε ο κ. Κόρμπιν, μία έξοδος χωρίς συμφωνία θα ήταν «ανεπανάληπτη, αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική κατάχρηση εξουσίας» από τον Μπόρις Τζόνσον.

Σε επιστολή του προς τον γραμματέα της κυβέρνησης Μάρκ Σέντγουιλ, ο κ. Κόρμπιν τονίζει ότι οι Εργατικοί δεν πρόκειται να δεχθούν έξοδο χωρίς συμφωνία. 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κόρμπιν σημειώνει: «Η επιβολή της [αποχώρησης] χωρίς συμφωνία παρά την απόφαση του κοινοβουλίου, και η στέρηση από τους ψηφοφόρους της επιλογής ενόψει των εκλογών στις οποίες οδεύουμε ήδη, θα αποτελούσε ανεπανάληπτη, αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική κατάχρηση εξουσίας από έναν πρωθυπουργό που δεν εξελέγη από τους πολίτες, αλλά από μικρό αριθμό μελών του Συντηρητικού Κόμματος που δεν είναι αντιπροσωπευτικός».

Παράλληλα, προσθέτει ότι «θα ήμουν επομένως ευγνώμων εάν επιβεβαιώνατε ότι, εάν το πρόκειται ΗΒ να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία μεσούσης προεκλογικής εκστρατείας, η κυβέρνηση θα ζητήσει μια χρονικά περιορισμένη παράταση του Άρθρου 50 ώστε το εκλογικό σώμα να αποφασίσει και η νέα κυβέρνηση να κάνει τα επόμενα βήματα βάσει αυτών που θα θελήσουν οι ψηφοφόροι».

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει πει στο παρελθόν ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ είτε με είτε χωρίς συμφωνία. Παρ' όλα αυτά, η Βουλή των Κοινοτήτων έχει ταχθεί κατά μιας ασύντακτης εξόδου. Τα πράγματα περιπλέκονται από την στιγμή που ο κ. Τζόνσον έχει πλειοψηφία μίας μόλις έδρας.

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments